Nu mi-e frică, nu mi-e frică de dentist…

Nu mi-e frică, nu mi-e frică de dentist…
Nu mi-e frică, nu mi-e frică de dentist…
User Rating: 5 (1 votes)

Despre dentişti şi stomatologi, dar şi despre experinţele noastre la acest capitol v-am tot povestit. În general, dacă alegi cu grijă clinica la care să apelezi (luând în considerare mai mulţi factori în afară de „cel mai mic preţ”), orice problemă, cu cât este adusă mai devreme în faţa medicului, cu atât are şanse mai mari de a fi rezolvată rapid şi definitiv.

Acum, Slavă Domnului, copiii au avut nevoie fie de o extracţie, fie de câte o plombă, deci nimic complicat, însă profesionalismul cu care aceste mici intervenţii sunt duse la capăt spune multe despre încrederea pe care o poţi depozita în respectiva clincă şi în medicii săi în cazul unor probleme de complexitate ridicată, cum ar fi un implant dentar sau chiar o punte dentară.

dental-praxis-64-of-145

În general, până nu te loveşti de necesitatea unor astfel de intervenţii, nu prea ştii despre ce este vorba. Şi, uneori, nici chiar atunci. Desigur că medicii tăi îţi vor da toate informaţiile de care ai nevoie, totuşi, principala lor grijă este să te vindece, aşa că datoria ta de pacient este să te informezi, la rândul tău. De exemplu, site-ul clinicii pe care noi am ales-o – Dental Praxis – este pentru noi cea mai bună sursă de informare pentru orice aspect legat de stomatologie şi de sănătatea dentară. Şi nu am ezitat să-l folosesc nici atunci când o infecţie păcătoasă m-a adus rapid în cabinetul dentistului. De aceea, atunci când medicii mi-au spus că am nevoie de implant dentar, ştiam deja că este vorba de chirurgie dentară care constă în inserarea în os a unei rădăcini artificiale din materiale precum zirconiu sau titaniu pe care, ulterior, se montează, în funcţie de nevoile fiecărui pacient, fie o coroană coroana dentară, fie o punte dentara.

În cazul meu nu a fost nevoie de punte, însă la cât de bine stau la capitolul dinţi – deşi mi-am înfrânt de foarte mult timp celebra „ frică de dentist” şi vizitele mele la medicul stomatolog sunt regulate – este posibil ca viitorul apropiat să îmi rezerve mai multe „surprize”. Indiferent însă de natura lor, ştiu că nu voi fi luată prin surprindere şi că medicii Dental Praxis mă vor ajuta să ies din orice impas.

Cât despre cei mici, că doar cu ei am început, îi învăţ că pasta şi periuţa de dinţi nu pot lipsi niciunei zile şi că stomatologul este prietenul lor, în timp ce controalele de rutină sunt „vizite prieteneşti”, căci, nu e aşa, o prietenie se hrăneşte cu încredere reciprocă şi zâmbete sincere. Iar în cazul acesteia, zâmbetele sunt, garantat, impecabile.

3 Comments

  1. Si eu am avut frica de dentist la inceput, dar dupa 3-4 vizite mi-a trecut si acum ma duc fara nici un fel de stres.

  2. Frica de dentist este ceva mostenit de la parintii nostri care intr-adevar la vremea lor; mersul la dentist era ceva groaznic si materialele folosite erau de calitate proasta dar acum tehnologia a evoluat foarte mult; tratamentele sunt rapide, eficiente si aproape nedureroase; mergeti cu incredere la medicul dentist.

  3. Este normal sa avem anumite retineri dar trebuie sa retinem ca indiferent cat de urata ar fi problema, tehnologia actuala detine solutii iar noi putem avea zambetul perfect indiferent de varsta !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*