De ce s-au nascut copiii „la noi”

De ce s-au nascut copiii „la noi”
De ce s-au nascut copiii „la noi”
User Rating: 5 (1 votes)

Pe masura ce copiii cresc, si intrebarile lor se schimba, „cresc”, devin tot mai complexe si, nu de putine ori, tot mai greu de inteles si de raspuns. Ce ramane insa constant este indragita referire la magazinele Noriel, o cheie magica ce deschide poarta viselor si a bucuriilor. Asa ca, daca inainte ma intrebau „Cine e Noniel?”, acum lucrurile s-au schimbat si ma intreaba „Mami, ce zici, sa vreau lego sau sa-mi aleg ceva de la biciclete copii?”

bicicleta noriel

Intrebari perfect justificate, daca ne gandim ca Pastele bate la usa si 1 iunie nu e prea departe nici el. Iar niste parinti buni trebuie sa fie pregatiti, nu-i asa? Ca doar nu degeaba s-au nascut copiii „la noi”. Vorba lui Teo:

– Mami, cand m-am nascut la voi, ce ati zis? Ati facut asa – si Teo isi pitigaie vocea, incercand sa ma imite – Vaaai, ce dragut eeee…!! si m-ati pupat, nu?

Da, sigur, asa am facut! 🙂

– Si acum ma iubiti ca sunt copilul vostru cuminte si cel mai dragut, asa e? Ca uite, am primit o bulina rosie la gradi… si, cu voce mica adauga, una neagra.

– Pentru ce ai primit bulina rosie si pentru ce pe cea neagra?

– Pai, am fost cuminte si nu am fost cuminte. Dar mai mult cuminte!!

M-a lamurit, da? Asta ca nu cumva sa-mi tremure mana cand le iau cadourile.

– Mami, lego si bicicleta, bine?

– Parca era vorba de lego SAU bicicleta, zic eu.

– Nu, mami, nu ai inteles tu. Cand stau in casa ma joc cu lego si cand ies afara ma joc cu bicicleta noua. Aia de anul trecut mi-a ramas mica si i-o dam lui Roby.

Au prins repede. Ce nu le mai place celor mari este plasat automat in „custodia” mezinului, iar ei raman pe „minus”. O situatie inadmisibila, corect, care necesita atentie imediata. Pana la urma, tot cel mic este cel mai avantajat pentru ca, pe langa jucariile fratilor mai mari pe care le accepta cu bucurie, primeste, desigur si jucarii „noi”. Ulterior, au ei grija sa le schimbe intre ei, in combinatii greu de urmarit ca, mai apoi, vreo cateva luni sa aiba motiv de discutii aprinse interminabile. Numai la biciclete situatia este cat se poate de clara datorita marimilor diferite, adaptate varstei. De aceea Teo stie ca anul asta are nevoie de o bicicleta noua 🙂

Si asta a fost doar discutia cu mijlociul. Parca mi-e teama asa, un pic, sa ma gandesc la cum va decurge dialogul cu primul nascut!!

2 Comments

  1. Iar zambesc. Tie si băietilor tăi. La tine e raiul pe pamant, terapie clara!

    Nu stiu sa merg pe bicicleta, naspa lucru..

    • 🙂 dupa un weekend de „terapie” ai nevoie de o saptamana de odihna :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*