Berceni – intre trecut si viitor

Berceni – intre trecut si viitor
Berceni – intre trecut si viitor
User Rating: 5 (1 votes)

Cand era mica, o buna perioada de timp mama a locuit impreuna cu bunica intr-un apartament din Berceni, in apropierea actualei Piata Sudului. Sa tot fie de atunci vreo 50 de ani. Imi povestea ca intreg cartierul parea izolat de Bucuresti, aflandu-se la marginea orasului si inca incomplet desprins de aerul rural pe care multe dintre cartierele marginase il afisau. De aceea, crescatorii care isi manau caprele dintr-un loc in altul, pe mijlocul actualei artere principale din zona, nu erau nici o ciudatenie, nici o raritate. O ascultam si nu-mi venea sa cred. Cum, mama, vorbim despre acelasi Berceni? Te referi la zona situata pe langa Mall-ul Sun Plaza? Esti sigura? Desigur, amintirile ei nu mai au de ceva timp de a face cu realitatea acestui cartier bucurestean. A cunoscut si el, ca toate celelalte zone ale orasului, schimbari majore – inclusiv in prezent se desfasoare lucrari ample menite sa fluidizeze traficul intens, cam pe acolo pe unde altadata treceau nestingherite turmele de capre, printre case mici si cele cateva blocuri de-abia construite.

Azi este un cartier verde, bine comunicat, cu mai multe statii de metrou (Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Dimitrie Leonida sau Berceni), cu parcuri (Vacaresti si Tineretului, Orasul Copiilor), cu gradinite si scoli, cu zone comerciale ample, fie ca sunt mall-uri, fie ca sunt piete, supermarketuri sau magazine de cartier si, bineinteles, cu complexe rezidentiale noi-noute, ideale pentru familii.

O, mirosul de casa noua… inconfundabil! La prima vedere, casele noi (in functie de preferinte – garsoniera, apartament cu doua sau trei camere) seamana intre ele, insa nu toate respecta standardele de calitate in ceea ce priveste finisajele sau dotarile. De aceea, oferta Aria Homes de apartamente noi Berceni este una dintre variantele optime pentru a-ti achizitiona o casa noua in acest cartier dinamic al Bucurestiului.

berceni

Printre avantajele oferite de Aria Homes – finisaje noi, moderne, de calitate, absolut toate utilitatile, usa anti-efractie, centrala termica, calorifere din otel, ferestre cu geam termopan, obiecte sanitare in baie, gresie, faianta, parchet si usi de interior si suprafete mult mai mari decat la alte apartamente cu acelasi tip de compartimentare; dar si posibilitatea de a plati cash sau cu credit bancar – situatie in care primesti asistenta gratuita in vederea obtinerii acestuia.

Daca toate acestea ar fi fost disponibile pe vremea cand mama locuia in Berceni, cu siguranta ar fi ramas mult mai mult timp in cartier si bunica nu ar mai fi optat dupa putini ani pentru un schimb putin avantajos, doar pentru a se apropia de inima orasului. Caci astazi, inima orasului pulseaza in fiecare dintre cartiere sale, cu atat mai mult in unul verde, activ, primitor si bine comunicat, precum este Berceniul prezentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*