Unde ne facem analizele medicale?

Unde ne facem analizele medicale?
Unde ne facem analizele medicale?
User Rating: 5 (1 votes)

Cred că una dintre cele mai mari temeri ale unei mame este legată de sănătatea copilului ei. Începând cu simptomele cele mai uşoare, până la alegerea medicilor şi a clinicilor cărora să le încredinţeze însănătoşirea celui mic, întregul proces presupune multă grijă, atenţie şi decizii corecte.

Totul începe atunci când puiul nu se simte bine. Chiar dacă nu are „nimic grav”, tratarea copilului după ureche (că aşa scrie pe net sau că aşa ne-a sfătuit nu ştiu cine) nu reprezintă niciodată o soluţie viabilă. Nu vă spun probabil lucruri noi, însă mi se pare esenţial să nu riscăm nimic, mai ales că multe simptome sunt comune mai multor afecţiuni, iar iubirea părintească nu se poate niciodată substitui pregătirii medicale necesare stabilirii unui diagnostic. Mai mult, nici măcar medicii de familie/pediatrii nu pot face asta fără… analize medicale.

Noi, fiind trei, nu am ratat aproape niciuna dintre bolile copilăriei sau pe cele molipsitoare care circulă libere prin colectivităţi. Şi e suficient ca numai unul dintre copii să „prindă” vreun virus/bacterie, că e garantată „distracţia” în familie. Ba, uneori, nici noi, adulţii, nu am fost ocoliţi, desigur, cu efecte mult mai neplăcute acum (şi numai când îmi aduc aminte de aventura legată de varicelă, mi se face pielea de găină…).

Aşa că, dacă nu e una, e alta, inevitabil este nevoie fie de hemoleucograma pentru cel mic, fie de identificat vreo alergie la cel mijlogiu, fie de un test de intoleranţă alimentară pentru cel mare.

De fiecare dată când medicul de familie/pediatrul ne-a recomandat câte un set de analize, indiferent care, în funcţie de fiecare situaţie în parte, deşi locuim într-un oraş mare, cu mai multe opţiuni de laboratoare, am ales Bioclinica, laboratorul cu standarde ridicate de calitate ale analizelor. Bioclinica are mai multe puncte de colectare în Braşov (dar şi în alte oraşe – 68 în total), modern dotate, dar şi personal amabil şi răbdător cu copiii – foarte important pentru ca micuţii pacienţi să nu dezvolte repulsie faţă de acest act medical.

Probabil că mulţi dintre părinţi au avut, de-a lungul timpului, dubii văzând rezultatele analizelor copiilor lor. Cunosc inclusiv cazuri în care cineva a dus la diferite laboratoare mostre din aceeaşi probă, iar rezultatele obţinute nu au avut nimic de-a face unul cu altul. Eu, tocmai ca să evit acest risc – căci un rezultat greşit duce la un diagnostic şi la un tratament greşit, ceea ce, în extremis, poate fi fatal – pentru că sănătatea copiilor mei este, evident, mai importantă decât orice pe lume, prefer să nu fac experimente şi să mă adresez mereu altui centru, ci rămân fidelă celei mai bune alegeri.

Şi nu numai când este vorba de copii, ci şi când eu însămi – că şi mamele se mai îmbolnăvesc câteodată! – am nevoie de anumite analize medicale, apelez tot la Bioclinica. Mă simt îngrijită, sigură şi, deşi nu ai spune într-un laborator de analize, răsfăţată. Căci primul pas către sănătate începe cu o evaluare corectă, iar asta se poate face numai pe baza unor analize, la rândul lor, corect realizate.

Şi încă ceva, să nu uităm de prevenţie, de analizele medicale anuale, căci e de preferat, desigur, să previi decât să combaţi.

Sănătate tuturor, mămici şi pitici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*