Turismul în Brașov atinge valori impresionante

Turismul în Brașov atinge valori impresionante
Turismul în Brașov atinge valori impresionante
User Rating: 5 (1 votes)

Primăriile din Brașov au autorizat, în primele zece luni din 2017 construcția unui număr de 3.860 de locuințe, cu 19% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Prin urmare, au fost autorizate 717 clădiri locuibile, în creştere cu 77% faţă de anul trecut, cele mai multe autorizaţii fiind eliberate de Consiliul Local al Municipiului Braşov,  Consiliul Local al Comunei Tărlungeni, Consiliul Local al Comunei Cristian, Consiliul Local al Comunei Hărman, Consiliul Local al Oraşului Râşnov şi Consiliul Local al Comunei Bod

În luna octombrie 2017, s-au eliberat 102 autorizaţii de construire a clădirilor rezidenţiale, mai mult decât dublu faţă de anul precedent. Numărul de locuinţe a fost de 403, de cinci ori mai multe decât în octombrie 2016 iar suprafaţa medie utilă a unei locuinţe dintr-o clădire rezidențială pentru care s-a eliberat autorizaţie a scăzut de la 128 mp în octombrie 2016 la 88 mp în octombrie 2017.

Potențialul orașului din punct de vedere al turismului este vertiginos, astfel hotelurile din municipiul Braşov au atras anul trecut în jur 471.720 de turişti, în creştere cu 11,3% faţă de anul anterior, după cum arată un studiu realizat de consultantul imobiliar Cushman & Wakefield Echinox.

Studiile demonstrează că piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010.

Indicele net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri a avansat cu 60 de puncte procentuale, până la 39,4%, faţă de un nivel de 29,9% în 2010. Unităţile de cazare din România au primit în 2017 peste 12 milioane de turişti, dintre care 2,75 milioane (23%) reprezintă turiştii străini. În ceea ce priveşte hotelurile, acestea au primit 8,56 milioane de turişti, dintre care 2,37 milioane (27,6%) reprezintă turiştii străini.

Consultantul imobiliar Cushman & Wakefield Echinox a realizat de asemenea, primul studiu cu privire la piaţa hotelieră din România, prin care a urmărit analizarea celor mai importante opt oraşe din acest punct de vedere, inclusiv Bucureşti, în funcţie de capacitatea şi clasificarea hotelieră, indicele net de utilizare a acestora, prezenţa lanţurilor internaţionale şi evoluţia numărului de turişti cazaţi.

Piaţa hotelieră va continua să se afle în ascensiune și în următorii ani, fiind susţinută şi de dinamica traficului aerian impulsionat de infrastructură, dinamică care s-a modificat în ultimul deceniu, aeroporturile din România depăşind în 2017 pragul de 20 de milioane de pasageri.

Brașovul a cunoscut o dezvoltare covârșitoare datorită investițiilor locale și străine, investiții atrase tocmai de activitate intensă a turismului, ceea ce a generat o emigrare a forței de muncă și automat cerere pentru case, studio-uri și apartamente Brasov, cerere satisfăcută de dezvoltatorii locali care au construit site-uri dedicate informării și promovării tocmai pentru a veni în sprijinul consumatorilor.

Ca drept dovadă, judeţul a fost vizitat anul trecut de 1,275 milioane de turişti care s-au cazat în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 14,4% faţă de 2016, după cum arată datele oficiale ale Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov. Mai mult decât atât, numărul românilor care au vizitat Braşovul a crescut cu 14,6%, până la 1,072 milioane de persoane, în timp ce numărul vizitatorilor străini a cunoscut o creștere de 13,6%, până la 202.718 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*