Trucuri pentru părinți – primii pași pentru a scapă de scutece și ce produse de la Nichiduta pot fi de mare ajutor

Trucuri pentru părinți – primii pași pentru a scapă de scutece și ce produse de la Nichiduta pot fi de mare ajutor
Trucuri pentru părinți – primii pași pentru a scapă de scutece și ce produse de la Nichiduta pot fi de mare ajutor
User Rating: 5 (1 votes)

Are 2 ani și încă poartă pampers – un astfel de context îngrijorează pe cei care simt presiunea altor părinți, care vor compara copilul propriu cu alții. De fapt, timpul potrivit pentru a scăpa de scutec este atunci când pașii premergători de pregătire a copilului au fost făcuți și atât părinții, cât și cel mic sunt pregătiți de noua aventură.

Pentru că necesită pregătire la propriu, sunt recomandate produse din magazinele de specialitate precum Nichiduta.ro – scutece textile, protecție pentru pat, scutece de tip chilot, etc. Fiecare dintre acestea își aduc contribuția, pentru că nu trebuie certat, blamat copilul, insuflând ideea de rușine sau lucru greșit atunci când se întâmplă „accidente”.

Trucuri eficiente ce au ajutat pe alți părinți

Fiecare poveste este diferită și până la a spune degajat că noi am scapat de scutece la bebelus poate dura, în funcție de copil și de determinarea părinților. Trebuie să existe și o rutină în acest sens și odată inclus în programul copilului un ritual pentru toaletă, acesta ar trebui păstrat cu sfințenie.

Începeți cu scutece chiloței – mișcarea specifică când se va dezbrăca/îmbrăca îl ajută pe copil să facă trecerea mai ușoară de la scutec la chilot clasic. Acesta poate fi învățat să facă mișcările singur. Momentul de acest gen poate începe oricât de devreme după un an întrucât sunt scutece realmente, dar cu o altă variantă de închidere.

Continuați cu scutece de antrenament – acestea sunt disponibile la Nichiduță. Sunt o variantă mai apropiată de designul clasic al chilotului. Au 4 straturi ce absorb lichidul, au bumbac și sunt lavabili. Aceștia sunt recomandați copiilor începând cu vârsta de 18 luni.

În perioada aceasta de schimbare copilul ar trebui să fie dus la toaletă destul de des, obișnuindu-se astfel cu ideea. Poate fi „însoțit” de jucăria favorită, prin imitație cei mici fiind destul de ușor de convins să urmeze anumiți pași.

Asociați cuvintele, gesturile cu tot acest ritual – cei mici se amuză la onomatopee spre exemplu sau țin minte mai bine anumite lucruri de făcut când asociază cu o rutină. Se simt în siguranță astfel. De aceea, comunicarea contează extrem de mult. Explicați la fiecare pas ce urmează să se întâmple.

Nu mai dați înapoi!

Este adevărat că poate fi frustant să încercați mersul la toaletă, să vă loviți de un refuz urmat desigur de un accident. Este nevoie de multă răbdare și de stăpânire a reacțiilor. Dar a da înapoi nu este indicat. Regresul la pampers clasic amână de fapt momentul cu care vă întâlniți oricum. De aceea, eficienţa chiloţeilor de antrenament este dovedită. Aceștia mențin lichidul, se pot spăla și repurta și au în componenţă materiale plăcute pe piele, dintre care și bumbacul. Aceștia ar urmă să îi facă pe copii mult mai conștienți de ceea ce fac, de momentul în care ar trebui să folosească toaletă sau oliță, să aibă reacții astfel încât adultul să aibă la rândul sau reacția cuvenită.

Este un drum mai prietenos când sunt la îndemână produsele necesare. Nichiduta.ro are oferte variate la gama de produse ajutătoare pentru această etapă a copiilor, dar și a părinților. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*