Tot ce trebuie să știi despre alimentația bebelușului sau a copilului tău

Tot ce trebuie să știi despre alimentația bebelușului sau a copilului tău
Tot ce trebuie să știi despre alimentația bebelușului sau a copilului tău
User Rating: 5 (1 votes)

„Copiii nu vin cu manual de instrucțiuni” spun, mai în glumă, mai în serios tinerele mămici. Nimic mai adevărat, mai ales când este vorba de primul copil… Și totuși! Devii mamă în secunda când îți ții bebelușul pentru prima dată în brațe și, deși în jurul tău toată lumea îți dă sfaturi și te învață ce să faci, tu simți. Tu știi. În cele mai multe cazuri. Iar când nu știi, te informezi. Cu grijă. Nu crezi tot ce citești pe internet, nu iei decizii importante în legătură cu sănătatea, alimentația, somnul bebelușului tău după ureche. Că așa a zis bunica sau mătușa sau mai știu eu cine că se proceda în secolul trecut – „și uite ce mare s-a făcut X sau Y”. Nimic mai greșit. Ne creștem copilul azi și nu acum 50-70 de ani și nici măcar acum 20 de ani. Iar asta nu poate fi decât în avantajul lui, pentru că azi există facilități inexistente altădată, menite să ușureze munca mamei și să ofere bebelușului un confort și o siguranță sporite, pentru că azi există cărți documentate, scrise de specialiști menite să ne orienteze (nu uităm că fiecare copil e diferit și că trebuie să ne adaptăm lui) în fiecare aspect al evoluției sale, inclusiv în ceea ce privește alimentația din primii ani, atât de importantă pentru sănătatea viitorului adult.

Primul an de viață al copilului este unul complex, plin de schimbări rapide, iar unul dintre marile „hopuri” ale acestuia este și înțărcatul, trecerea de la alimentarea exclusivă cu lapte (la sân – de preferat – sau cu lapte praf) la alimentația solidă. Pentru această perioadă din viață, Annabel Karmel – mamă a trei copii si autoare a numeroase bestselleruri despre alimentația copiilor – a publicat la editura Paralela 45 trei dintre cărțile sale în care tratează amănunțit procesul de înțărcare, oferind o multitudine de rețete simple, rapide, dar mai ales sănătoase, cu ajutorul cărora orice mămică îi poate asigura copilului ei un start sănătos în viață.

„Ghidul complet pentru înțărcatul copilului”, „Top 100 piureuri pentru bebeluși” și „Marea carte de bucate pentru bebeluși și copii mâncăcioși” apărute în colecția „Cărți practice ilustrate” sunt adevărate ghiduri în descoperirea și prepararea alimentației sănătoase pentru cei mai mici membri ai familiei, oferind informații complete despre ingrediente și descrieri amănunțite ale fiecărui pas necesar pentru o trecere lină și firească de la un tip de alimentație la altul.

Cu ingrediente proaspete și naturale, aflate la îndemâna tuturor, preparatele îi vor încânta pe copii (chiar și pe cei mai mofturoși) și îi vor învăța treptat, firesc, să accepte o alimentație cât mai variată, indispensabilă dezvoltării sănătoase a organismului în această perioadă. În plus, multe dintre rețete pot fi repetate și când copiii sunt mai mari, datorită gradului lor înalt nutritiv, dar și gustului absolut delicios!

Cărțile pot fi achiziționate de aici.

*

Annabel Karmel este de peste 25 de ani autoarea preferată a britanicilor atunci când vine vorba despre cărți de rețete pentru o alimentație sănătoasă a copilului. Totul a început atunci când primul ei copil, Natasha, în vârstă de numai trei luni, a murit, din cauza unei infecții virale. A fost momentul în care Annabel a decis să inițieze o revoluție în alimentația copiilor. Următorul copil, Nicholas, a motivat-o să-și suflece mânecile și să se pună pe treabă, ca să prepare cea mai gustoasă și cea mai sănătoasă mâncare pentru copii. Așa s-a „născut” Marea carte de bucate pentru bebeluși și copii mâncăcioși, care până astăzi a vândut peste 4.000.000 de exemplare în lumea întreagă.

În prezent trăiește la Londra și are trei copii.  A scris peste 40 de cărți, cele mai multe dintre ele fiind bestselleruri la nivel internațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*