Surprize in noapte

Surprize in noapte
Surprize in noapte
User Rating: 3.4 (3 votes)

Noi nu ne ferim de evenimente sociale – desi nu e simplu sa te prezinti insotit de trei copii nu tocmai astamparati nicaieri -, insa, in ultimul timp, s-au cam ferit ele de noi. Ok, ii inteleg pe cei care ezita lung in telefon atunci cand invitatia lor este confirmata de intrebarea mea „Dar pot sa vin si cu copiii?”, insa nu-i inteleg pe aceia care fac in asa fel incat, dupa ce ne-au invitat, sa nu ajungem la respectivul eveniment. Ma rog, chestiune de gusturi si de buna crestere. Important este ca anul acesta cum-necum, am fost invitati la nunta unei prietene. Nu i-am spus nimic de copii si banuiesc ca ea a presupus (asa e intre fete, una banuieste, alta presupune si ne intelegm perfect!) ca ii las cu mama sau cu soacra, astfel ca nu e de mirare ca ne-a numarat de doua ori cand ne-am prezentat in corpore sa le uram numai de bine. Ne-a tinut putin la usa, sa admiram sampania „fumeganda” (pe care cu greu am reusit s-o tinem departe de trei perechi de maini curioase), pana cand ne-a mutat la cea mai indepartata masa, undeva intre iesirea pe terasa si intrarea la bucatarie, ca asa i s-a parut ei ca ar fi mai sigura nunta. Wrong, wrong, wrong.

Nici nu stiu cu ce sa incep. In primul rand, copiii nu au avut nevoie de scaune – eu stiam, ea s-a incapatanat sa ne aduca – si asta pentru ca si-au petrecut jumatate de timp sub masa noastra, jumatate printre picioarele nuntasilor pe ringul de dans si jumatate pe sub mesele celorlalti, jucandu-se de-a v-ati ascunselea (ca l-am piedut pe cel mai mic in fumul care a invadat ringul pentru dansul mirilor nici nu mai zic). In al doilea rand, au mancat numai din fuga (cu exceptia mijlociului care, calm, a ciugulit chiftelutele de pe vreo trei mese).

In al treilea si urmatoarele randuri, dupa nici o ora de la inceperea distractiei, au ajuns la concluzia ca s-au plictisit si ca vor sa se joace, nici mai mult, nici mai putin, cu darul pe care l-am adus mirilor. Exclus! Voiam sa fie o surpriza, mai ales ca stiam ca aveau de gand sa taie tortul afara, la lumina lumanarilor si a stelelor! Dar cum socoteala de acasa nu are nici macar vagi tangente cu cea din targ, am recurs la o runda de negocieri stranse, in urma carora s-au agreat urmatoarele: Copiii stau cuminti (si se joaca pe un permietru clar delimitat, care include tersa complet inchisa si exclude ringul complet deschis) timp de o ora, iar noi devansam deschiderea surprizei, indata ce afara se lasa seara. Caci altfel, n-ar avea niciun farmec! V-am facut curiosi? Sa vedeti mireasa, cat era ea de emotionata si coplesita de eveniment, si tot tragea cu ochiul la pachetul nostru frumos ambalat pe care i l-am prezentat ca pe un cadou pentru toata nunta, vizibil numai daca este proiectat pe cerul noptii. Ok, recunosc, poate am exagerat putin cu descrierea, dar cum altfel sa-i spun ca i-am adus niste minunate lampioane pentru nunta?

lampioane-nunta

Ce-a urmat a fost epic. Toti nuntasii au inaltat cate doua-trei – caci am luat, nu ne-am incurcat, le-am gasit de calitate si ieftine -, iar copiii au fost cei mai fericiti, chiuind indelung dupa fiecare flacara vie, colorata, care se inalta usor, purtand cu sine o dorinta secreta. Cum spune traditia, lampionul mirilor s-a inaltat cel mai sus pentru un noroc cat mai trainic. Am profitat si le-am spus si copiilor cate ceva din traditia antica a lampioanelor si simbolistica acestora. Ei au retinut ca implinesc dorinte, asa ca nenumarate masinute si robotei vor trebui sa se materializeze curand, acestea fiind dorintele trimise pe aripi de foc si vant de copiii mei. Mi-am pus si eu o dorinta la inaltarea propriului lampion – am ales unul in forma de inima, rosu – sa imi tihneasca nunta – asa ca, in curand, cei mici au obosit si s-au rezumat la a se juca pasnic impreuna, iar noi am reusit sa dansam pe saturate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*