Sa nu spui niciodata asta parintilor tai!

Sa nu spui niciodata asta parintilor tai!
Sa nu spui niciodata asta parintilor tai!
User Rating: 5 (3 votes)

De curand, am avut probleme cu cel mai mic dintre copii. Am chemat Salvarea si a fost dus la spital. L-am insotit, insa, zapacita, nu i-am luat nimic de incaltat. Asta presupunea sa stau cu el tot timpul in brate, ceea ce este inca posibil, avand in vedere ca nu cantareste mai mult de 14 kilograme. Odata ajunsi la spital, dupa primul control si un supozitor cu paracetamol, copilul isi revenise. Am tras aer in piept. Am fost trimisa in sala de asteptare, urmand a fi chemati iar la consultatie si analize. Intre timp, i s-a facut sete, iar cea mai aproape sursa de apa era magazinul din curtea spitalului, asa ca l-am luat in brate si m-am dus sa cumpar o sticla de apa. La magazin, vanzatoarea, vazandu-ma cu el in brate, chinuindu-ma sa scot din poseta banii si sa tin si apa, mi-a spus fara sa se gandeasca:
– Asa doamna, ne chinuim cu ei in brate, ii caram peste tot. Pe al meu, pana la patru ani l-am dus in brate ca de-abia atunci a invatat sa mearga. Si pe vremea aia nu aveam nici masina, era greu de tot. Si acum stiti ce-mi imi spune: „Ce ai facut tu pentru mine?”. Cresc si uitati ce ne fac…
Nu am stiut ce sa-i raspund. Cum s-o incurajez. O mama trecuta de 50 de ani, cu sufletul greu, atat de greu incat i s-a confesat unei necunoscute, doar pentru ca aceasta, la randul ei, avea un copil in brate. Cat de tare dor cuvintele acestea nesabuite spuse, cu siguranta ca intr-un moment de furie, de dezechilibru, propriei mame.
Niciodata sa nu spui asta parintilor tai, odata ce ai devenit adult. Oricat ai fi de suparat, oricat de mult consideri ca acestia nu te-au „ajutat”, faptul ca te-au crescut asa cum au putut si au stiut mai bine este sfant (si chiar daca nu sunt parintii tai naturali, parinti sunt aceia care te cresc, care te-au dus in brate si care s-au chinuit noptile si zilele doar ca sa-ti fie bine, atat cat ti-a fost).
Cere mai mult de la tine, fii tu un parinte mai bun, invata din greselile lor, dar nu te injosi niciodata cu vorbe atat de meschine si neadevarate. Ele nu fac decat sa calce in picioare tot ce a fost mai important si mai demn in viata parintelui tau, iar pe tine te arunca atat de departe de dragostea sa incat, chiar daca acesta te va ierta – caci, pana la urma, toti parintii o fac in felul lor – urmele acestor cuvinte nasc amaraciune. O amaraciune atat de profunda incat o mama aflata in aceasta situatie isi va plange durerea oricui, inclusiv necunoscutelor.

1 Comment

  1. Da, trebuie sa avem grija ce le spunem parintilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*