Parenting tips: Cum sa devii cea mai buna PRIETENA a fiicei tale!

Parenting tips: Cum sa devii cea mai buna PRIETENA a fiicei tale!
Parenting tips: Cum sa devii cea mai buna PRIETENA a fiicei tale!
User Rating: 5 (1 votes)

Daca esti mamica unei fetite, cu siguranta iti doresti ca relatia dintre voi sa fie una speciala, bazata atat pe incredere si respect, cat si pe prietenie. De-a lungul copilariei, copiii deprind cele mai multe abilitati si isi formeaza pattern-uri importante, pe care le vor folosi in viata de adult.

Asadar, trebuie sa fii foarte atenta la modul in care costruiesti si consolidezi legatura dintre tine si fiica ta. Citeste mai departe acest articol pentru a afla cum poti fi, cu usurinta, cea mai buna prietena a fetei tale!

Iata cum poti crea o legatura speciala intre tine si fiica ta!

  • Nu ii spune. Arata-i!

De regula, copiii tind sa imite si sa preia comportamentul parintilor. De aceea, daca doresti ca fiica ta sa devina o domnisoara stilata si eleganta, ofera-i cel mai bun exemplu. Nu ii spune, ci exemplifica-i ce inseamna acest lucru. In acest sens, Modlet a pregatit modele noi de ghete din piele pentru tine, potrivite pentru noul sezon. Astfel, cea mica va putea vedea ce inseamna, mai exact, o femeie cu stil. Deci, mergi pe pagina web si comanda-ti cea mai actuala incaltaminte, apoi mergi cu micuta la o sedinta de shopping. In acest mod, ea va invata sa se ingrijeasca si sa dea importanta felului in care se prezinta in viata de zi cu zi!

  • Gestionarea conflictelor

Inevitabil, in orice familie apar, la un moment dat, dispute. Poate ca fiica ta nu este de acord cu tine, in unele privinte, sau face anumite greseli de care nu este inca 100% constienta. In acest caz, modul tau de a gestiona si de a remedia conflictul este esential pentru relatia voastra. De aceea, atitudinea potrivita este una ferma, corecta si, in acelasi timp, prietenoasa. Nu exagera, nu ridica tonul si asigura-te ca, inainte sa aplici o pedeapsa, copilul intelege exact ce a gresit si se simte sustinut pentru a-si indrepta greseala. Astfel, fiica ta va avea incredere in tine, iar legatura voastra va fi una armonioasa!

  • Fii confidenta ei

O relatie bazata pe incredere reciproca este dificil de construit. Cu toate acestea, daca apelezi la metodele potrivite, vei reusi! Pe masura ce fiica ta creste, ea devine din ce in ce mai independenta si atasata de grupul de prieteni. Poate exista tendinta de a-ti ascunde lucruri si de a nu discuta cu tine despre problemele pe care le intampina. In acest caz, tu trebuie sa fii cea care isi face timp, in fiecare zi, pentru a purta discutii si pentru a o asigura ca ii esti aproape, in orice situatie, si ca nu o vei judeca pentru faptele sau greselile ei, ci vei incerca sa o ajuti sa depaseasca momentele grele.

Acestea fiind spuse, daca iti doresti sa devii cea mai buna prietena a fiicei tale, tine cont de sfaturile de mai sus si, nu in ultimul rand, invata sa iti consolidezi rabdarea, empatia si increderea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*