KidSmart – programe educaţionale prietenoase pentru copilul tău

KidSmart – programe educaţionale prietenoase pentru copilul tău
KidSmart – programe educaţionale prietenoase pentru copilul tău
User Rating: 5 (2 votes)
Scopul KidSmart:„Să promovăm o educație prietenoasă și modernă pentru cel puțin 100.000 copii din România”

Mulţi dintre părinţii de azi sunt nemulţumiţi de oferta educaţională publică pentru copiii lor, începând chiar cu cea preşcolară. Pentru cei care nu se resemnează la a se lamenta public sau la a semna petiţii online – cel mai ades fără nicio finalitate -, există programe educaţionale alternative interesante şi, în acelaşi timp, necesare pentru o dezvoltare cât mai firească, echilibrată şi sănătoasă a copiilor, începând chiar de la vârsta de 2 ani.

Un astfel de program educaţional este KidSmart oferit de KidSmart România.

Despre-noi-KS-siluete

Inspirat din sistemul de învăţământ finlandez, considerat unul din cele mai bune sisteme din lume, KidSmart propune o serie de programe divizate pe tematici care nu se regăsesc în şcoală, dar care îi ajută pe copii să-şi dezvolte diferite abilităţi într-o manieră atractivă, oferindu-le, astfel, o educaţie prietenoasă.

Acum şi eu sunt mamă şi, la rândul meu, absolventă de şcoală românească. Nu neg că „de pe vremea mea” au avut loc nenumărate schimbări (deşi nu toate în bine), însă constat că se păstrează de-a lungul anilor (sau se transmite din generaţie în generaţie) sentimentul că la şcoală mergi din obligaţie, nefiind o activitate care să te bucure, pe care să o faci cu plăcere. Cred că este o mare greşeală că, de mici, copiilor nu li se arată că procesul de învăţare nu este numai important, ci şi atractiv, interesant, creativ şi distractiv. În fond, atitudinea pe care copiii învaţă să o aibă faţă de şcoală este cea care dictează în mare măsură modul în care se vor raporta, de-a lungul anilor, la întreg procesul lor educaţional. De aceea, dacă au posibilitatea să înveţe şi „altfel”, într-un mediu prietenos, în care au şansa să se exprime liber, să fie creativi, să aibă curaj, într-un cuvânt, să crească, din obligaţie, învăţarea se transformă în pasiune.

Este, de altfel, datoria noastră de părinţi de a-i ajuta pe copii să-şi dorească să cunoască, să descopere şi să se bucure în timp ce face toate astea. Este datoria noastră să-i încurajăm să-şi descopere talentul şi vocaţia (renunţând la „clasicele” fă-te doctor sau fă-te avocataşa am visat eu sau că aşa e cel mai bine…).

Programele Educaţionale pentru Copii care vă aşteaptă la KidSmart sunt împărţite pe vârste (pentru copii între 2 şi 4 ani, 4 şi 6 ani, 6 şi 8 ani, respectiv 8 şi 10 ani) şi organizate în pachete de „lecţii” care cuprind tematici din domeniile: natură, culturi, mediu, arte, tehnologie, sănătate, alimentaţie, sporturi, inginerie, psihologie, afaceri, „predate” prin tehnici diversificate, adaptate pentru fiecare grupă de vârstă. Dintre acestea nu lipsesc jocurile, proiectele de lucru în echipă, exercițiile, demonstrațiile și experimentele.

În spatele KidSmart stă misiunea de a creşte calitatea educaţiei copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani printr-un set de programe educaţionale integrate, dar şi o echipă de psihologi atestaţi, cu experienţă în educaţie şi pasionaţi de lucrul cu copiii.

Educaţia prietenoasă promovată de KidSmart are nenumărate avantaje sociale, fizice și psihologice pentru copii, precum

  • activitate fizică – mișcare, mișcare, mișcare, energie și bună dispoziție
  • creșterea încrederii în sine – siguranță și curaj în exprimarea ideilor
  • comunicare- înțelegere, exprimare opiniilor, atitudinilor, persuasiune
  • creativitate – imaginație, originalitate, idei noi
  • cooperare în echipă – colegialitate, respect și toleranță
  • eliberare de stres – detensionare, relaxare
  • gândire strategică – eficiență și productivitate, fără timpi morți.

KidSmart îşi propune să devină o rampă spre succes pentru toţi copiii. Şi nu depinde decât de noi, părinţii, ca acest lucru să devină realitate, înscriindu-ne copiii la unul (sau mai multe) din următoarele programe ale centrului educaţional bucureştean, precum urmează:

– Program KidSmart PLAY (copii 2-4 ani)

– Program KidSmart EXPLORE (copii 4-6 ani)

– Program KidSmart LEARN (copii 6-8 ani)

– Program KidSmart GROW (copii 8-10 ani)

– Program KidSmart CAMP mini (copii 2-6 ani)

– Program KidSmart CAMP maxi (copii 6-10 ani)

– Program KidSmart FUN mini (copii 2-6 ani)

– Program KidSmart FUN maxi (copii 6-10 ani)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*