Jucăriile celei mai frumoase copilării

Jucăriile celei mai frumoase copilării
Jucăriile celei mai frumoase copilării
User Rating: 5 (1 votes)

– Mamiiii, opreşte-mă, apasă pe butonul turboooo…

…şi mezinul continuă să se învârtă în jurul mesei. Nu pot să nu zâmbesc. La trei ani şi jumătate, garantat nu ştiam ce înseamnă asta. Şi nu ştiam multe faţă de cât ştiu şi învaţă de la vârste atât de fragede copiii noştri. Jocurile noastre interactive se limitau la clasicele „şotron”, „elasticul”, „de-a hoţii şi vardiştii” şi altele câteva asemănătoare. Nu le contest valoarea şi faptul că eram liberi şi fericţi, ci lipsa de varietate. În casă, atunci când nu stricam mobila – în escaladări periculoase sau în încercarea a o transforma în tren, vapor, cort etc, ne plictiseam destul de mult. Azi, copiii nu au timp de aşa ceva. De altfel ar fi şi greu, când atâtea jocuri şi jucării pentru copii aşteaptă la rând să fie vedetele bucuriei lor.

Noi, de exemplu, suntem numai băieţi, 3 la număr. Cititorii mai vechi ştiu deja că echipa de şoc este numerotată în ordine cronologică, mezinul „turbo” fiind numărul 3, uşor răsfăţat şi conştient pe deplin de statutul său de „cel mai mic”, astfel că şi cerinţele sale în materie de jucării sunt pe măsură:

– Mami, mie îmi plac jucăriile mici. Îi scriem Moşului să meargă la piaţa de jucării să-mi aducă ceva frumos pentru mânuţele mele mici?

Jucării pentru bebeluşi, adică, îi cânt eu în strună, deşi, la 3 ani şi jumătate, am trecut cu brio de această perioadă.

– Nuuuuuuuuuuuuu…, nu sunt beleluş, sunt doar mic. Vreau plastelină cu Mickey Mouse şi camion cu cuburi să construiesc un palat, un garaj şi un calculator.

plastelina mickeycamion cuburi

Bun, aşa! Calculator din cuburi nu mi-ar fi trecut prin cap. Însă alegerile lui sunt excelente. Alături de alte jucării creative, de construit sau ştiinţifice, pe care am de gând să i le trec Moşului de anul acesta pe listă, plastelina şi cuburile de construit le vor ţine companie mult timp copiilor, mai ales în zilele prea friguroase pentru incursiuni în aer liber. Şi aşa cum bine spunea numărul 3, chiar de la piaţa de jucării le vom achiziţiona, toysplaza.ro fiind locul meu preferat de cumpărături şi pentru că aici găsesc, la un loc şi fără să ies din casă, orice jucărie sau joc, pentru orice vârstă (numărul 1 are 7 ani, aşa că, pentru el, voi opta pentru jocuri de inteligenţă şi de matematică distractivă). Vă imaginaţi câte rafturi ar cădea victimă dacă m-aş încumeta să ies la cumpărături cu toţi trei?! În plus, nici nu aş avea cum, întrucât cine a mai văzut mamă care să-i facă Moşului cumpărăturile? Pentru asta sunt spiriduşii, nu-i aşa?

– Astea sunt poveşti, mi-o taie Roby. Lasă că îi „scriu” eu lui Moş Crăciun o scrisoarea că poate are şi nişte jucării pentru fete.

– Pentru?

– Pentru fetiţele mele de la grădiniţă…

Cum spuneam, generaţie precoce… De aceea şi gradul de dificultate al jocurilor este ridicat, iar jucăriile sunt astfel concepute încât să-i ajute pe copii să-şi dezvolte mai repede abilităţile de observare, de logică, de înţelegere a mediul şi a relaţiilor lor cu acesta. Şi nu de puţine ori, uit care îmi este vârsta biologică şi mă cufund alături de ei în lumea fascinantă a copilăriei.

Magazin de jucării pentru copii: www.toysplaza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*