În căutarea comorilor

În căutarea comorilor
În căutarea comorilor
User Rating: 3.8 (3 votes)

Copiii mei sunt la vârsta la care ar cuceri lumea… Lumea jucăriilor, desigur. Absolut toate li se par fascinante și sunt gata să le încerce, să le descopere variantele de joc și să le inventeze ei unele noi.

De curând, am primit un cadou. Mă rog, ei au primit un cadou… Nu îmi imaginam că o cutie de carton poate ascunde în pântecul ei atâtea… mistere! Au desfăcut-o nerăbdători, curioși și entuziasmați.

„Sigur am primit acum cele mai interesante jucării din lume!” țopăiau încântați… Deși despre toate jucăriile afirmă asta la început, despre cele aflate în cutia buclucașă au afirmat același lucru și după o săptămână de joacă și de stors toate posibilitățile din… Hai, să nu vă mai țin pe jar și să vă spun despre ce este vorba.

Am primit Treasure X – alcătuit din cufăcrul „Legends of treasure” și o cutie Treasure X, de la Blackfire. Aceste jucării conțin figurine colecționabile pe care copiii trebuie să și le monteze singuri. O, stai, dar mai întâi trebuie să le și găsească!! Exact așa cum ați auzit!

Treasure X este jocul care invită micii căutători de comori să-și pună curiozitatea și îndemânarea la bătaie pentru a săpa, ciopli sau topi lingouri de nisip înăuntrul cărora se află piese cu care pot alcătui figurine colecționabile (în total, 24 de figurine) întruchipând războinici dotați cu diferite arme și a căror misiune este să apere cufărul cu comori, și el îngropat adânc în lingoul de nisip. Noi am udat puțin lingoul și, apoi, cu uneltele pentru săpat, ne-am pus pe treabă. (Zic noi, pentru că am dat și eu o mână de ajutor!). După ce am găsit fiecare piesă și cufărul fiecărui lingou, le-am spălat și piesele au devenit figurine în urma asamblării… Cuferele de comori au fost descrise de către copii – aici nu am mai avut acces – și interiorul a devenit efervescent în contact cu apa… odată spălat și cufărul, și-a relevat conținutul – o mică (sau mare!) comoară. Și zic mare pentru că miza este și ea una mare – entuziasmul copiilor în a descoperi cele mai ascunse elemente ale jocului, dar și posibilitatea ca unul dintre aceste elemente să reprezinte o comoară adevărată – o piesă suflată cu aur!! Așa cum auziți, nu glumesc, nu e vorba de aur „de jucărie”, ci de aur real! În plus, în cutie am descoperit și câte un pergament, dar și o hartă, ghid al colecționarului.

Jocul are, de fapt, zece niveluri de aventură: În primul rând, am descoperit elementele sale și harta! Ca orice căutător de comori care se respectă, nu am pornit la drum fără o hartă a comorilor. În al doilea, am desfăcut… era să scriu „cu grijă”, nu, am desfăcut rapid ambalajul lingourilor de nisip (a căror formă pe mine m-a dus cu gândul la niște construcții extraterestre – ca să nu ziceți că adulții nu mai știu să se joace, mai ales dacă au copii!). Următoarele niveluri ne-au ajutat să descoperim moneda și unealta de săpat. Apoi, a urmat desfacerea lingourilor, găsirea pieselor și asamblarea lor, urmate de găsirea cufărului de comori și a comorii propriu zise – elemente, la rândul lor, colecționabile. Au găsit micii mei căutători aur? Iată o întrebare al cărei răspuns încă nu l-am aflat, astfel de secrete sunt atât de importante, încât niciun căutător serios de comori nu le-ar revela nici măcar propriei mame.

Iar acum, bineînțeles că acum avem o misiune: să le colecționăm pe toate, atât figurinele jocului TreasureX – unde copiii sunt deciși să găsească toate piesele suflate cu aur. Urați-ne succes!

2 Comments

  1. Ce interesant! N-am mai vazut jocuri de genul astora pâna acum. Succes! La cât mai multe lingouri! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*