Februarie e luna iubitorilor de lectură – Iată 5 cărți pe care să le citești împreună cu copiii tăi în această lună

Februarie e luna iubitorilor de lectură – Iată 5 cărți pe care să le citești împreună cu copiii tăi în această lună
Februarie e luna iubitorilor de lectură – Iată 5 cărți pe care să le citești împreună cu copiii tăi în această lună
User Rating: 5 (1 votes)

Puține lucruri sunt mai pline de gingășie și căldură ca imaginea unui părinte care îi citește o poveste copilului său ce este gata, gata să adoarmă. Dacă ai un copil mic, poți face parte din această imagine adorabilă. Copiii prețuiesc momentele acestea intime și drăgălașe pe care le pot petrece cu părinții lor, momente în care se simt în siguranță. Tu poți profita de ele pentru a-ți învăța copilul lecții importante sau pentru a-l învăța despre istorie ori locuri extraordinare. Februarie este luna iubitorilor de cărți, iar tu poți profita de ea pentru a-i sădi și copilului tău aceeași dragoste pentru literatură. Iată care sunt 5 cărți pe care le poți citi împreună cu copilul tău în această lună.

Top 5 cărți pentru părinți și copii pe care să le citești în februarie 2019

 1. Povești de noapte pentru fete rebele

  cărți
  Această carte încântătoare cu ilustrații deosebite este scrisă de Elena Favilli și Francesca Cavallo, și este o lectură ideală pentru orice fetiță. Dacă ai o fetiță curajoasă, sau vrei să o faci mai curajoasă, aceasta este cartea ideală. Cartea te încurajează să uiți de poveștile cu prințese în care o fată neajutorată stă cuminte până când va ajunge mult-așteptatul prinț să o salveze.

  Toate personajele din carte sunt femei care au luptat pentru a aduce o schimbare în lume. Femei deosebite precum Elizabeta I, Marie Curie, Coco Chanel etc. O vei învăța pe micuța ta că poți să faci mai mult decât să aștepți după un bărbat să te salveze, și că are puterea de a aduce ceva minunat în lumea aceasta.

   

 2. Marea carte a corpului uman  Vrei ca cel mic să fie mai puțin atras de desene animate și mai mult de cărți? O idee bună este să alegi cărți cât mai colorate, iar aceasta este cu siguranță una dintre ele. Cartonată și foarte viu colorată, această carte va exploata curiozitatea copilului tău. Fiecare pagină va fi ca o nouă descoperire pe care cel mic o va savura pe deplin.

  Copiii adoră să învețe lucruri noi, mai ales dacă acestea au legătură directă cu ei. Ajută-i să se cunoască mai bine. După ce analizezi un capitol, roagă-l pe cel mic să îți arate unde se află acea parte a corpului în cazul lui. Copiii abia vor aștepta să te joci astfel cu ei.

   

 3. Domnișoara poimâine și joaca de-a timpul  Iată o carte ideală pentru a îți învăța copii cum stă treaba cu timpul. Ce înseamnă niciodată, ce înseamnă ieri, azi, mâine și așa mai departe? Copiii învață cum să prețuiască momentele pe care le au, pentru că timpul este scurt, trece și nu mai vine înapoi. Fiecare moment sau noțiune a timpului este personificată de un personaj. Este o lectură foarte captivată și pentru părinți, și este foarte probabil să te surprinzi citind-o chiar și după ce puiul tău a adormit.

   

 4. Fetița care colorează visele  Oare cum funcționează visele? Cine ni le pune în căpușor? De ce uneori visăm ceva ce nu ne place? Această carte este o lectură care îl ajută pe cel mic să înțeleagă știința viselor. Cartea urmărește povestea unei fetițe care pe parcursul zilei adună ingredientele pentru visele lui Victor. Copilul va înțelege că ceea ce face pe parcursul zilei îi va influența visele, și că ingredientele nepotrivite pot duce la coșmaruri. Este o lectură care îl face pe cel mic nerăbdător să intre în lumea viselor, la care și tu ca părinte tânjești cu siguranță foarte mult.

   

 5. Te iubesc, orice culoare ai avea!  Vrei să îți înveți copilul despre iubire, familie și despre cum poate fi bun cu frații sau surorile lui, precum și cu alte persoane din comunitate? Această carte poate fi ideală pentru așa ceva. Este o lectură minunată, mai ales dacă pe drum mai este o surioară sau un frate pentru cel mic, și vrei să îl pregătești pentru a nu fi gelos.

Pe lângă cartea perfectă de noapte bună, trebuie să te asiguri că atunci când cel mic citește, o face într-o cameră bine luminată. Pe led-zone.ro găsești lămpi pentru camera copilului care îi oferă cea mai bună lumină, pentru a avea ochii protejați în timp ce citește.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*