Febra pregatirilor – incepe scoala!!

Febra pregatirilor – incepe scoala!!
Febra pregatirilor – incepe scoala!!
User Rating: 5 (1 votes)

– Cand suntem mari facem lucruri adevarate?

Alex se foieste pe scaun. Nu mai are rabdare. Ne pregatim de scoala si am o lista luunga de „recuzite scolare”: caiete, etichete, coperti, creioane, acuarele, plastelina, carioci, un termos si o cutie de sandvis si tot asa.

Intre timp, stam in trafic si facem filosofie.

– Tot ce faci acum este adevarat, inclusiv joaca, ii raspund eu, nu stiu daca foarte inspirat. Insa Alex este multumit de raspuns. Acesta nu face decat sa-i confirme faptul ca a crescut si ca acum „e mare” si ca lucrurile incep sa fie serioase. In special cu scoala. Clasa zero a fost un fel de repetitie generala, insa acum, cand trece in clasa I, situatia tine de… hmm, „lucrurile adevarate”.

Intr-un final ajungem la magazin. Se pare ca nu suntem singurii care incep in curand scoala. Este supra-aglomerat peste tot. Parintii cauta cu infrigurare de toate, cu nasul in liste, in timp ce copiii, cu un entuziasm retinut de emotia iminentei importantului eveniment din viata lor, rascolesc carucioarele doldora pentru a admira o data si inca o data viitoarele lor posesiuni.

Alex topaie intr-un picior, dar fara mare spor. De-abia daca am gasit cateva dintre cele necesare.

– Nu esti dezamagita, nu, mami?

– Nu sunt dezamagita, sunt suparata, ii raspund. Am pierdut atata timp si nu am reusit sa cumparam tot ce aveai nevoie…

– Si nu esti fericita ca nu esti dezamagita? Nu te panica…

Zambesc. Uneori copiii vad fericirea acolo unde mintea noastra incarcata de datorii si obligatii nu mai poate ajunge. Si nu, nu ma panichez pentru ca mi-a venit o idee. Una salvatoare.

Platesc ce am reusit sa cumparam de aici si plecam. Alex, desi el era cel care ma imbarbata, este nemultumit. Mai ales ca nu i-am gasit nimic pentru pauzele de masa.

– Alex, mergem acasa si terminam de cumparat tot de pe lista.

– Ma pacalesti, mami. Ce, avem noi magazin acasa?

– Avem!

– Unde? La „calculatiile” tale de la calculator?

– Exact acolo, vezi ca stii?

– Hmm… ma pacalesti…

Nu il pacaleam. Ajunsi acasa, ne-am instalat la calculator. Pur si simplu urma sa comand on-line restul produselor. Inclusiv termosul si cutia de sandvis. Eventual cu personajele din desene animate pentru ca trecerea de la copilaria zburdalnica la viata de scolar sa fie cat mai lina si mai atragatoare.

– Ce zici de un set combo cu Fulger?

– Mami, eu am responsabilitati. „Masinutele” sunt pentru fratii mei.

– Spiderman e mai bine?

spiderman

– Daaaaa!!

Zic si eu la fel, in gand insa. Vad ca la Noriel toate produsele tip termos au reduceri. Ma bucur ca Alex stie ce vrea, pentru ca mie mi-ar fi fost tare greu sa aleg, mai ales ca, de cand am copii, am devenit si eu experta in a indragi personajele de desene animate. Ca prima optiune ezitam intre Minnie si Printesa Sofia, insa cum am numai baieti, ma multumesc sa le admir virtual, asteptand cu nerbabdare, impreuna cu Alex, sa vina curierul cu cele comandate, pentru ca, fireste, nu ne-am oprit doar la termos. Acela a fost numai inceputul. Inceputul unei frumoase prietenii, nu-i asa, Noriel?

logo noriel

2 Comments

  1. Acum imi dau seama cum reusesti sa iti „gestionezi” nazdravanii: economisind timpul la maxim. Finalul este absolut misto! Si eu m-am imprietenit cu noriel de asta iarnba de cand am luat pentru Matei, nepotelul meu, cadouri de Craciun. La el, scoala e departe. Dar sa vedem de ce are nevoie pentru gradi.

    • Cel putin incerc. Cand am ajutoare, e mai simplu! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*