Ești gata să devii părinte? Ia să vedem…

Ești gata să devii părinte? Ia să vedem…
Ești gata să devii părinte? Ia să vedem…
User Rating: 4.8 (2 votes)

De obicei, nimeni, niciodată nu se simte pe de-a-ntregul pregătit să devină părinte. Dacă începi să analizezi logic situaţia, tot timpul îţi va da… cu virgulă. Ba cariera nu-ţi permite, ba încă nu ai casa visurilor tale, ba nu eşti gata să renunţi la viaţa pe care ţi-ai construit-o şi la momentele ei de relaxare şi… de ce să nu spunem lucrurilor pe nume, de egosim. Iar dacă, în calitate de viitoare mamă, începi să te „documentezi”, cel mai adesea din surse disponibile pe internet sau la rudele de sex feminin ale familiei… atunci, garantat, renunţi la idee dinainte de a obişnui cu ea, având în vedere ce colecţie de poveşti de groază circulă libere off-line şi on-line.

Şi apoi, mai sunt şi prietenii cu copii. Îi vezi că sunt aproape vii, pe jumătate adormiţi, pe jumătate tulburaţi (ca să mă exprim frumos), alergând în zig-zag în continuu după descendenţi, în adevărate curse cu obstacole din care nu lipsesc jucării fel de fel, mai mult sau mai puţin întregi, piesele ascuţite ale jocurilor de construcţie (nu sunt neapărat ascuţite, dar înţeapă al naibii) şi cred că zăresc şi câte o şosetă sau chiar şi-un sutien – asta în funcţie de abilitatea fiecărei tabere de a-și cuceri/menține diferite poziţii. Ca să nu mai zic de pereți, uneori de-abia de le mai ghicești culoarea originală. În unele cazuri, am avut aceleași dubii și cu canapelele…

Din toată povestea asta, cel mai simplu este să te pregăteşti din alte puncte de vedere – hăinuţe, cărucior, biberoane, măsuţă de schimbat copilul, leagăn şi, desigur, un pătuț pliant pentru bebe. A şi să nu uităm, părinţi, să vă relaxaţi suficient demult! Veţi avea nevoie. Vă sugerez un desert de lux japonez, de vă lingeţi pe degete. Viaţa o să vi se pară mult mai uşoară şi frumoasă, o adevărată călătorie demnă de parcurs cu zâmbetul pe buze. Mă refer la tradiţionalele Motiko, create după o reţetă veche de 500 de ani. Să nu vă lipsească din casă, zic.

Aşadar, trebuie să uiţi tot ce ai plănuit/citit şi văzut în materie de copii, să te rezumi la ultimul tip de pregătiri (!) şi să-ţi umpli sufletul de multă energie şi multă, multă dragoste de oferit, căci – şi crede-mă pe cuvânt – vei primi în schimb mult mai mult.

Bun! Acum eşti gata să ai copii! (sper…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*