Dor de soare…

Dor de soare…
Dor de soare…
User Rating: 5 (2 votes)

In sfarsit, soare! Nu ma pot plange de o iarna grea, insa vremea incerta din ultimul timp ne-a cam dat de furca… Da, aproape sa propun introducerea celui de-al cincilea anotimp: anotimpul incert. A fost si in iarna asta, l-am simtit si in ploile de asta vara si in prima luna din primavara lui 2016. Un anotimp tare capricios, in care nici nu stii cum sa te imbraci sau ce sa faci, balansul temepraturilor fiind ametitor. Poate doar o plimbare pana la magazinele Noriel, unde este mereu acelasi anotimp – al copilariei – ar mai fi putut sa ma  scoata din lancezeala. Prin culorile bucuriei intiparite pe chipurile copiilor mei, desigur.

Iar acum, ca este, o, da, primavara cu certitudine, si „instrumentarul” adecvat acesteia trebuie sa fie reinnoit. Jucariile si jocurile de interior isi pierd, pe zi ce trece tot mai mult, interesul in fata celor mici. La mare pret sunt acum piscina – desi nu e nici pe de parte chiar atat de cald, insa optimismul, vorba aceea, se tine scai de noi, „pedalatele”: biciclete, triciclete copii, dar si trotinete.

triciclete

Daca ar putea, ar zburda cu toate odata. Iar alegerea nu e deloc usoara. Ii cred, desi, pentru mine, e mai simplu: sezlongul (nu, contrar asteptarilor nu ma pregatesc de plaja), o cafea buna si o carte si mai buna. A si, in fundal, muzica buna. Sau o lalaiala de sezon, nu conteaza, un ritm acolo care sa imi tina treaza bucuria si senzatia de relaxare, sub razele, acum vizibile, ale soarelui. Cam asta este reteta unui weekend perfect de primavara adevarata, petrecut in familie. Copiii vor obosi alergand fluturii, facand concursuri de vehicole „rotate” (adica, cu roti, dupa cum mi s-a explicat, ce nu inteleg?) si sapand cu mainile in pamantul reavan sau chiar mancand pe furis cozile de ceapa verde din gradina… iar noi, adultii, vom avea parte de putina tihna.

Ma simt, uneori, ca o baterie solara si numai aparitia mofturosului galben-stralucitor ma face sa ma simt in apele mele, asa ca nicio oda nu e prea mult, nicio manifestare a bucuriei nu este exagerata ca, in sfarsit, ni se arata si ne scoate din barlogul…. incertitudinii despre care vorbeam.

PS: Pe vremea asta este fain si sa lucrezi afara. Si daca nu e in curte, e, cu sigurata, pe una dintre terasele pe care orasul si le-a intins ca pe niste tentacule chiar la picioarele noastre. Tu cum te bucuri de soare?

4 Comments

  1. ..chiar acum aud pe strada o troșcoretă de asta colorata cu un copil din vecini, e suparat ca nu poate trece de santierul lăbărtat pana in strada. Azi avem petrecere, dar mâine, dacă e soare il fur pe tot la o terasa. Pe urmă e musai să fac lucruri pentru cabinet, am ramas in urma de cand cu sb ul.

  2. Al meu e la extrema cealalta, nici nu vrea sa se urce pe ea. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*