Ce faci când îți este bătut copilul la școală?

Ce faci când îți este bătut copilul la școală?
Ce faci când îți este bătut copilul la școală?
User Rating: 5 (2 votes)

Societatea este o mare junglă în care cel mai puternic are întotdeauna câştig de cauză, indiferent de partea cui este dreptatea. Iar asta se observă şi la nivel „micro”, cum ar fi colectivităţile de copii.

Sunt bulversată de accentuata agresiune a băieţilor de 7-8 ani. De-abia scăpaţi de sub supravegherea maternă sau a educatoarelor de grădiniţă, proaspeţii elevi încep să-şi facă propriile legi şi ierarhii bazate pe forţă. Când unul dintre ei este mai retras, mai modest, mai timid sau mai firav devine automat ţinta bătăilor de joc şi a atacurilor în grup. Şi atunci, ce să-l înveţi pe copilul tău?

Desigur, că nu trebuie să se bată, să nu răspundă provocărilor, să evite conflictele, să se comporte corect şi civilizat în orice împrejurare şi cu absolut toată lumea, fie adult sau copil, indiferent în ce relaţii de „putere” se află cu acea persoană. Şi dacă exact copilul tău este victima a unui copil agresiv sau a unui grup de copii pentru care „bătaia” este o distracţie fără concurenţă? Ce trebuie să ştie copilul tău? Dacă se apară, devine şi el, la rândul lui, bătăuş. Dacă fuge, este un laş care va avea parte, cu siguranţă şi cât de curând, de un tratament similar. Dacă cere ajutorul învăţătorilor/profesorilor este un pârâcios, incapabil să-şi rezolve singur „problemele”. Şi atunci, ca părinte, ce trebuie oare să-l înveţi pe copil tău să facă în asemenea situaţii?

Citește tot articolul aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*