Avant creator

Avant creator
Avant creator
User Rating: 5 (3 votes)

– Exista vreo carte nescrisa? As avea nevoie doar de coperti si o scriu eu! Putem sa cumparam copertile de la Magazinele Noriel? Sigur acolo gasesc ce-mi trebuie!

logo noriel

– Si despre ce sa fie cartea, Alex? intreb eu entuziasmata de ideea ca darul scrisului se mosteneste genetic, chit ca vrea sa se manifeste inainte de a se fi instalat plenar cel al cititului.

– Nu m-am gandit inca. Despre pirati si despre fosile de dinozaur. Cred ca o sa iasa interesanta. O s-o citesti?

– Depinde… nu prea vad legatura.

– Dar e foarte simplu. Niste pirati descopera fosile de dinozaur. Muulte fosile. Unele fosforescente. Am vazut eu la desene.

Nu-mi dau seama la ce serial de desene se refera, desi le stiu aproape la fel de bine ca si el, uitatul la desene animate facand parte din fisa postului de mama, desigur. Totusi, trec peste amanunt pentru ca sunt curioasa sa aflu mai multe despre… carte!

– Numai atat?

dulap noriel– Pai da, ca e carte pentru copii. Uite, o carte ca asta merita citita, nu povesti cu zmei si mere si ce mai scrie prin cartile pe care mi le dai tu. Mie imi plac lucrurile pentru copii: mobila pentru copii – adica mobila de la mine din camera, ca e de la Noriel si e frumoasa, jocurile pentru copii, jucariile si…

– Si?

– Si tot ce e pentru copii. Ce ma intrebi pe mine, eu sunt copilul si tu esti mama, tu stii mai bine.

– Bine, Alex, si cand ai de gand sa incepi sa scrii cartea?

– Pai… dupa ce terminam de facut alfabetul la scoala. Dar sa stii ca si Teo a inceput una.

– Aoleu! invazie de scriitori, ma gandesc. Cum asa?

– Pai a desenat ceva pe dulapul lui. Zice ca o face cu desene ca e mai interesanta asa.

Incerc sa nu ma supar prea tare si-mi caut cuvintele. Dar Alex nu are rabdare sa-i dau replica si continua, intuind oarecum spaima mea:

– Nu te speria, ca se ia. E cu carioca, nu e cu markerul, ca l-am ascuns.

Numai vesti bune. Am copii intelectuali de mici. Noroc ca mobila rezista asaltului creator si, vorba lui Alex, „se ia”. Ma gandesc cum sa fac sa-i deturnez mijlociului avantul artistic spre ustensilele clasice – creion si hartie.

– Si Roby! lanseaza Alex ultima bomba.

– Si Roby ce? Vrea sa scrie si el carti??

– Ha, ha, ha… nu, mami, dar tu nu sii ca Roby nu stie sa scrie ca are numai trei ani jumate? Nu ai inteles! Si Roby a desenat!

– Unde, tot pe dulap?

– Nuuuu…

Ma linistesc. Dar nu pentru mult timp.

– Roby a desenat pe pat.

Pauza de efect.

-… pe patul din camera voastra. Dar stai linistita, ca se ia carioca de pe cearsafuri!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*